Klasyka kuchni międzynarodowej

Szkolenie dofinansowane z mistrzem kulinarnym Kurtem Schellerem

Gotowanie to prawdziwa sztuka wymagająca kompetentnego nauczyciela. Jednym z takich kulinarnych wirtuozów jest z pewnością Kurt Scheller, Szwajcar mieszkający i pracujący w Polsce od 1991 roku. Czołowa postać współczesnego świata kulinarnego, mająca znaczący głos doradczy w tej dziedzinie. Jego olbrzymie doświadczenie i umiejętności są cenione na całym świecie.

170

Doświadczenie zdobywał na prawie wszystkich kontynentach świata, w czołowych kuchniach znamienitych hoteli. Jego wiedza to lata zbierania doświadczenia, eksperymentowania i podejmowania odważnych decyzji. Jest laureatem wielu prestiżowych nagród, członkiem i założycielem organizacji kulinarnych zarówno w Polsce, jak i innych krajach. Jako juror sędziuje w wielu konkursach. Od 2002 roku prowadzi Akademię Kulinarną, czyli mobilne studio, w którym spotykają się profesjonaliści oraz amatorzy gotowania, aby wspólnie zgłębiać tajniki sztuki kulinarnej.

Niewątpliwą przyjemność pracy pod okiem mistrza Kurta Schellera mieli pracownicy częstochowskiej restauracji Mniam mniam, którzy 15 października 2018 r., dzięki funduszom unijnym pozyskanym z Baza Usług Rozwojowych, odbyli z nim dwudniowe szkolenie z zakresu kulinarnych podstaw.

Panowie pod czujnym okiem Kurta Schellera, zdobyli szereg praktycznych umiejętności. Poznali wagę odpowiednio skomponowanych przypraw i potraw, doświadczyli uroków eleganckiego podania dań oraz poznali korzyści wynikających ze spójnie stworzonego menu. Prostota i minimalizm, takie wartości przyświecały szkoleniu. Uczestnicy szkolenia są dopiero na początku swojej długiej kulinarnej drogi, dlatego też dzięki szkoleniu z mistrzem Schellerem znacząco podnieśli swoje praktyczne umiejętności w zakresie przygotowania dań. Od doboru produktu, poprzez jego dokładną i odpowiednią obróbkę, aż po finiszowe wykończenie dania.Powyższe umiejętności pozwolą pracownikom lepiej wykonywać swoje obowiązki. Ponadto udział w szkolenu, nabyta wiedza oraz umiejętności przybliżą firmę do osiągnięcia celu biznesowego jakim jest wzrost przychodów restauracji poprzez zwiększenie atrakcyjności oferty.

W celu uzyskania oferty na przeprowadzenie szkolenia zamkniętego czy wyjazdu pracowniczego w Państwa organizacji zapraszamy do kontaktu 

168

Skontaktuj się z nami!